Dôvod na oslavu

Dôvod na oslavu

Podnikanie

Alebo naše skúsenosti s prenosom Degrowth do reálneho fungovania firmy. S02 E08: Dôvod na oslavu


Oslavujem.

Práve sme odoslali posledný 35-ty produkt do tlače.

V rukách držím prvý produktový katalóg Žurnálu v histórii.

Podľa mojej manželky sme ako značka konečne dospeli.

Ja si to myslím tiež.

...

Flashback k poslednému víkendu pred Vianocami

Práve mi volal výrobca, že Žurnály budú doručené až v januári.

Ľudia si nahlásili dovolenky a nemal ich kto dokončiť.

A to sa termín dodania predtým posúval už aspoň 5x.

...

Vieš si predstaviť, čo sa mi prehnalo hlavou?

Znechutenie.

Absolútny amaterizmus.

A apatia to akokoľvek riešiť.

...

Ale život nám, podnikateľom, občas pripraví takéto výzvy

Zdvihol som telefón a oznámil som výrobcovi, že to preberám ja.

Naklušem od soboty do jeho priestorov s partiou brigádnikov.

A meškanie dobehneme.

...

Stalo sa

Najbližších 6 dní sme pracovali v šialenom tempe.

Večer, vždy keď som uspal deti, som cestoval rovno do výroby.

Každá hodina bola dôležitá a bolo treba 6x otočiť Brno - Bratislava.

Ale Žurnály nakoniec stihli doraziť ešte pod stromček 🎄

Je prvý september

Od oného low-pointu ubehlo sotva 9 mesiacov.

Za ten čas sme získali nie jedného, ale dvoch silných výrobných partnerov.

Žurnály 25 sme riešili od momentu ako sme dopredali poslednú 24-ku.

Celú prípravu podkladov pre 35 produktov sme zvládli v dvojici (!!).

Päť automatových káv som tak vymenil za jeden poctivý batch brew.

Aj takto chutí dospievanie, priatelia! ☕

Podnikám. Pre lepší svet

Po 7 rokoch vedenia madebythe: ti viem povedať, prečo ti večná snaha o rast môže zničiť podnikanie. A že menej je niekedy viac.

V newsletteri Degrowth ťa každý mesiac nechám nahliadnuť až do našej kuchyne. Bez servítky ti naservírujem to najlepšie z hodnotového podnikania v ŽurnáliPoustri a Donio.